24 Mac 2012

Marble Cake Again

Last cuti hari tu..hari selasa aku membaking lak..cari resepi yang simple sudah..
Sehari sebelum nyer buat agaragar..
Cuti duduk rumah je kan..so moh ler layan anak tekak sambil layan anak;p


Marble Cake

Bahan-bahan:-

1 cawan mentega/margerin
2 biji telur
1 cawan gula - ana kurangkan sikit
2 cawan tepung (nk pakai tepung biasa blh, self raising blh atau tpg biasa tambah bp pun blh)
pewarna dan perasa ikut suka - ana pakai perwarna biru,kuning dan coklat.perisa tak ada lor.


Cara cara:

Putar mentega bersama gula sampai kembang
Kemudian masukkan telur satu persatu
Lepas tu bolehlah masukkan tepung
Bahagikan adunan kepada 3 bekas. Setiap satu letakkan pewarna dan perasa yang digemari.
Lengserkan loyang dengan margerin. Letak adunan sesudu demi sesudu berselang..
Kemudian blh dibakar pada suhu 170 darjah selama 30-40 minit.

Dah siap terus post kat fb..sekali bff, nak datang makan pulak..
Benda ada, so sila la datang..


Ni la 2 orang mak buyong yang nak makan kek..Wani (baju hitam) dan lily (baju hijau)....
"Nasib uols pregy tau.."
Yang baju hijau tu la hari tu aku buat chocolate moist untuk dia...dia memang hantu kek pun.
Ko bagi sebiji pun dia boleh habis tau..
Siap cakap kalau buat kek bagi tahu..siot je koorang ye ;p

2 ulasan:

  1. ni yg bengang...xdpt mkn kek marble tu...huwaaaa nk jgk laaaaa

    BalasPadam