10 Okt 2016

Thirty3 & Seven



101016

Keep calm because today is my birthday and anniversary..

posted from Bloggeroid

20 Sep 2016

Happy Tuesday..



As u start & end your day, be thankful for every little thing on your life...
U will come realize how blessed u truly are...

posted from Bloggeroid

12 Ogo 2016

Happy 6th Birthday Putera Myrza Aryan



25 Julai 2016 haritu, genap la putera sulung mama papa 6 tahun..
Happy birthday sayang..mama papa doakan semoga aryan dimurahkan rezeki, diberi kesihatan yang baik dan sentiasa dibawah lindunganNya..



25hb tu jatuh la pada hari isnin..so memang dah decide nak celebrate kat school aryan je..
Ingat nak buat brownies je..tapi tak sempat lak pastu bahan2 ada yang tak ada..
So pagi2 tu kelam kabut g cari kek sebab dia rehat pukul 10.30pg..



Masa sampai tu diaorang dah rehat..
Aryan terkejut tengok mama datang bawa kek..sebab malam sebelum tu dah cakap tak sempat nak buat kek (brownies laa).
Biasa la perasaan mak2 ken..tak sampai hati..lagi pon this year dia last kat tabika tu..
Muka tu sebenar malu kena snap pic pastu nyanyi ramai2 depan kawan2..
Pe ke hal rambutnyer macam gitu..dah letak minyak pon macam tu jadi nyer...haiishh..



Time ni kawan2 dia tengah nyanyi 2 lagu, birthday dan Allah selamatkan kamu..
Sebelum tu ada lagi sorang gak celebrate birthday.



Stationary set sebagai gift untuk kawan2 school aryan..
Ni beli kat Mr Diy je..cari yang under bajet, 1 tu RM1.30 je..
Nak barang lain pon macam2 ada..sesuai sangat sebagai gift birthday..



Label pon buat yang simple je kalini..
Pakai photogrid kat hp jee..
Pastu mintak tolong ida print ida print kan..tq ye ida..



Sehari sebelum tu kat rumah mertua, adik beradik ipar duai buat makan2 sempena nak celebrate siapa yang lahir bulan julai..
So papa dan aryan juga antara yang dirai..

Tahun ni tak ada buat khas birthday party untuk aryan..lagi pon dari 1 - 4 tahun mama dah buat..
5 tahun selit gak last year masa buat open house kat rumah mertua..
Tahun ni memang plan kat school je..kalau mama buat, nanti time arfan mama kena adil buat jugak..
Matilanak..hahah



Ni orang yang dirai...
Papa, aryan, damia dan maklong..
Aryan tu takut bunyi yang kita tarik meletup pastu kuar benda kilat2 tu..alaa nama tak tau..
Picca tak banyak pon snap sebab sibuk layan anak2 makan pastu kite pon nak makan..
Jiran2 kat rumah mertua pon ada jemput gak..so happening gak malam tu..

posted from Bloggeroid

8 Ogo 2016

Throwback : Hari Raya Aidilfitri 2016



Selamat Hari Raya Aidilfitri..
Maaf Zahir & Batin..

Dari kami,
Hery, Ana, Aryan & Arfan..

posted from Bloggeroid

Testing

123

posted from Bloggeroid

6 Jun 2016

Marhaban Ya Ramadhan

Assalammualaikum uols..

Sempena bulan baik, hari baik ini, saya mengambil kesempatan memohon maaf diatas segala kesilapan dan kekhilafan.
Semoga Allah memudahkan ibadah puasa kita pada tahun ini..Insha Allah..

Salam Ramadhan Al Mubarak..

posted from Bloggeroid

20 Apr 2016

Daftar Sekolah Aryan Tahun 1

Assalammualaikum uols..
Huawaaa rindu giler dengan blog ni..
Buat masa sekarang ni buzy yang amat..
Tak tahu nak cakap macam mana..
eeeemmmm...

Aryan punya school pon baru je register ni..
Nampak tak, hujung bulan ni last register online dan register kat school.aku baru je online..
Pastu pikir punya pikir nak sekolah mana..tu pon 1 sebab lambat gak tu..
Sedih sungguh la haiii..



Now tinggal nak register kat school je..papa dah pergi school tanya so masih ada kekosongan lagi..
So this week kena register kat school je..

Then sekolah agama pulak..
Adoii belum settle lagi tu..
Berdenyut-denyut kepala mak dah..banyak nau pikir..

25 Mac 2016

Penyejuk Tekak...



Penyejuk tekak aku tengahari ini..
Papa haritu balik kampung adik iparnya..so bapa dia bagi banyak kelapa..
So malam tadi buat la aku jelly kelapa..cuaca sekarang panas..
Memang layan la makan..
Aku buat bekas kecik-kecik, 2 bekas besar sikit dengan 1 cawan besar ni aku punya..hihih..
Puas ko makan...

23 Mac 2016

Arfan 3rd Birthday : Kek, Tshirt & Sticker

Assalammualaikum uols..
Ni nak cete benda yang aku tempah berkaitan beday arfan haritu..
Sebagai rujukan dimasa hadapan..



Kek
Kek aeroplane dan pilot tu aku tempah kat #geng blogger la..
Kat fad..bole terjah Thesweetwonders..
Ni kali ke 2 tempah kat fad..dulu kek ultraman aryan punya beday..



Tshirt
Tshirt pilot ni dah tempah lama..bulan 11 tak silap..
Memang tempah untuk beday arfan..
Ni tempah kat fb Hanie Hnz Full


Sticker
Sticker tempah kat fb Dida Zenal..
Ikutkan nak buat sendiri sebab tak nak buat banyak goodies bag..
Tapi nak print nyer mesin kat opis problem lak.. *hahah..
Lama la rosak nyer..plus dengan buzy giler keje banyak..
Tak dan nak create..banner happy birthday pon beli yang dah siap..
Pastu tengok macam murah je..dia kira 1 kertas A4 untuk size kecik 2x2 inc boleh dapat dalam 20 keping..
1 keping A4 dalam RM8..bole laa..
Pastu beli plastic tu siap dengan kertas dolly biru tu..100 pcs RM9.90..so rembat je la..
Walaupon plan asal nak plastik yang lain..tapi tak jumpa lak..

21 Mac 2016

Zawara Coffee, Ayer 8 Putrajaya

Assalammualaikum uolss...
Sekolah sudah bermula semula..hihih

Ni cete last week on monday..
Kita ambil cuti sebab babysitter balik kampung..
Ngam-ngam pulak ahad tu buat beday arfan..so agak penat la..
Walaupon buat kecil-kecil tapi terasa kepenatan nyer jugak..

Disebabkan cuti sekolah tak ada bawa aryan kemana-mana..
So isnin tu ambil peluang bawa la aryan dan arfan keluar..
Bawa la pergi Putrajaya, ku ingat ada lagi hot ballon tu..
Sekali sampai nan ado..hahaha..
Rupanya ahad tu last..sengal tul..

Sudah nyer pusing-pusing putrajaya je la..
Nak turun hujan gak time tu..

Pastu ternampak Zawara Coffee kat Ayer 8 Putrajaya..
Rasa nyer baru buka..so moh ler try..
Tengok dalam ig ramai yang pergi..
So hi-tea kat zawara  la kita ye anak-anak..


Budak 2 orang ni mana boleh duduk diam-diam..
Panas bontot gamaknyer..
Last sekali aryan nak panjat meja, pastu jatuh..
Ah, pe lagi melalak la..tak reti duduk diam ken..


Sementara tunggu makanan yang diorder, meh la snap picca..
Arfan tu tengah tunjuk ada cruice kot lalu kat belakang aku tu..


No caption....
@_@

Okay makanan sudah tiba..
2 hot coffee latte
1 mocha ice
1 slice vanilla mille crepe
Spagetti Thai Beef
Nutella Choc Toast

Bila rasa, agak mengecewakan aku gak laa..
Aku mintak hot coffee sekali yang sampai suam..
Pastu bila letak gula agak lambat la nak larut..dah letak 2 pek gula pon rasa pahit lagi..
Vanilla mille crepe pon so-so je..
Nutella choc toast, roti agak keras..aryan arfan pon tak nak..
Spagetti dan mocha ice dia je okay..mocha ice pon kena kacau gula kat bawah betul-betul..kalau tak, tak ada rasa la..
Total semua RM62+..

Kalau tahu awal-awal pergi Teh Tarik Place..
Aryan nak makan roti canai dari masuk lagi..
Tapi tak pasti la aku kalau branch zawara yang lain ok..


Budak ni mencari makanan lagi..



Okay dah minum petang jom pulang dengan kecewa sedikit..
Tapi snap picca harus senyum..
Kang lambat balik sangkut jem dengan orang nanti..

18 Mac 2016

Arfan 3rd Birthday Party - Tema Pilot & Aeroplane

Assalammualaikum uols..
Meh nak sambung cete pasal beday party arfan yang ke 3 tahun..
Memang dah niat nak buat beday dia..nak-nak dah tempah baju pilot dah lama siap..tersimpan je dalam almari tu...
Lagi pon nak adil,aryan dulu pon buat beday gak..
So teruskan la, buat list untuk beday ni dengan bajet yang ciput..


Invitation pon google sendiri dan create..
Pastu invite kat wasap dan fb semua..sonang sekarang..

Moh ler tengok picca yang ada...picca pon tak banyak snap dari handphone je.r.tu pon de 2,3 keping dari handphone pja..
Sila abaikan picca yang ada line tuu..arrgg, tension mak..

Simple je deco untuk birthday arfan kalini..
Ye ar semua last minit punya keje..
Dengan alas meja tak jumpa lak..macam gini la..citt..

Menu lupa lak nak snap lahai..
- Meehon sup
- Nasi impit
- Kuah kacang
- Lontong
- Soto
- Agar-agar roti
- Air oren


Paling sampai awal pja family..
Pastu baru fad family sampai..
Pja 1 family biru..fad laki bini pon biru..
Wah tau-tau je tema putih biru selain aeroplane dan pilot..


Dua orang ni geng blogger..
Fad tokey kek yang aku tempah ni..nak tengok picca kek scroll bawah..



Ah, ni 2 beradik ni memang ikut tema betul..captain mikhail & captain mayesha..
Ternampak baju diaorang la dulu, berkenan pastu terus tanya pja..
Then terus order..hihih

Kakak iman, isma dan fatih..
Anak fad, fatih tu tengok macam thaqif dah..hihi..


Thank pja snap curi-curi, ada gak picca bersama 2 captain hero mama ni..
Captain arfan & captain aryan..


Waktu hujan tu ana lyana datang gak..
Mentang-mentang dah merdeka 44 hari..jongket yee..hihih..
Ni pon geng blogger gak..baby iman syiok tido..
Tu kakak zara..abang dani dah kemana tah..


Ni lak geng bff, mak yong azlin dan kakak to be, iman..
Ambil ko sekali 3 orang iman dalam rumah tu haritu..hihih..
Sama lak kite baju putih seluar biru..hahaha..
Eh, baru perasan iman pon biru putih..ikut tema gak ni..hahaha


Ni lak adik-beradik puteri..
Anak buah aku, anak angah aku..

Masa untuk potong kek..
Mana yang ada je time tu..sebab cuti sekolah kan..
Ramai punya plan dah pon..its okay..


Ni kek chocolate moist..
Thank ye fad merealisasikan kek aeroplane berserta pilot handsome sorang tu..hahah




Aloh, malu lak dia semua nyanyi lagu beday untuk dia..
Abang aryan pon sengih malu gak..hahaha


Pastu ada budak nak suruh snap picca dia potong kek..
Aryan memang macam gitu..
Pastu request minggu depan buat hari jadi dia pulak..
Macam-macam tema dia sebut..
Awak bulan 7, lambat lagi..buat kat school je..
Tak nak kata nyer, nak buat macam ni..(macam beday party arfan)
Eeeeemmmm......



Pastu bole terlupa, aku ada buat aiskrim viral sumi jely tu la..
Nak bagi la sapa yang datang tu..sekali tengok angah anak beranak makan baru teringat..
Sempat bagi fad je rasa..
Sorry ye yang lain tu..


Dua beradik ni berulang makan nasi impit kuah kacang..
Dah la baju putih..habis baju..papa la ni suruh ambil warna putih..huhuh..

Dah petang sikit baru jiran tetangga datang..
Tak snap pon picca diaorang..picca ma (nenek) pon tak snap gak..huhuh

Thank pada yang datang tu..sudi memeriahkan majlis simple ni..
Thank gak pada yang bagi hadiah dan duit untuk arfan..



Last sekali picca sekeluarga..
Thank pada papa, walaupon demam tapi sanggup ke hulu hilir untuk party ni..

Pada arfan dan juga aryan,
Tiada hadiah mahal yang dapat diberi..tiada percutian hebat dapat dibagi..
Hanya majlis kecil penuh kasih sayang sebagai kenangan dikemudian hari..
Mama papa sayang arfan dan aryan...muaawah...

15 Mac 2016

Teaser: Arfan 3rd Birthday



Up sekeping dulu picca..harini baru masuk keje..
So buzy sikit..picca lain menyusul kemudian..
Da.......

Simple Celebration Thaqif Birthday



Assalammualaikum uols..
Ni cete petang jumaat lepas..
Hari jumaat lepaskan beday thaqif..so papa nyer a.k.a adik aku beli la kek petang tu..
Untuk dirai bersama sepupu dia yang ada petang tu..

Beday boy tak sihat..dah start deman...tu muka pon tak bersemangat..
Topi beday recycle masa beday arfan haritu..haha..
Tengok la sapa yang excited depan sekali..haha..
Arfan siap tanya kek dia mana..aik haritu dah tiup lilin tak puas lagi..hihihi..

11 Mac 2016

Happy 1st Birthday Thaqif



Happy 1st birthday birthday Tengku Bazli Thaqif..
Semoga membesar dengan sihat dan menjadi anak yang soleh..amin..
Tp malam tadi beday boy tak berapa sihat..muntah-muntah pulak..sian anak buah maklang sorang ni..

Ok, muuawahhh dari maklang, paklang, abg ayan & abg afan..

10 Mac 2016

Arfan 3rd Birthday Party : Sticker



Yang manakah pilihan hati?? hahaha..
Disebabkan kekangan masa bulan ni..buzy yang amat..so tempah je sticker..
Lagi pon murah je..

So sekarang last minit preparation untuk beday arfan..
Kami buat kecil-kecil je..pastu simple je..
Memang dah niat nak buat beday party untuk arfan..so teruskan je la walaupon bajet ciput..hahaha
Nak-nak dah tempah baju lama untuk beday arfan ni..tu nanti up la..
Daaaa........


4 Mac 2016

Simple Celebration - Arfan Turn 3

Assalammualaikum uolss..
Al-fatihah..amin..



Malam tadi just buat simple celebration untuk arfan..
Balik keje dah lambat sikit..balik terus zaass pi cari kek,belon bagai..
Nasib baik kat area kawasan rumah ada kedai kek dan aksesori beday yang lain..belon helium pon ado..
Beli la sebiji untuk arfan..pastu tiup belon lain kasi meriah sikit..

Birthday party masih dalam perancangan dan perbincangan..

3 Mac 2016

Happy 3rd Birthday Putera Mykail Arfan



3/3/16
Happy 3rd Birthday Putera Mykail Arfan..

Semoga afan membesarkan dengan sihat..dilimpahi rezeki dan menjadi anak yang soleh buat mama papa..amin..
Muaawah dari mama,papa & abang ayan..

1 Mac 2016

Hello March!!



Mulakan hari dengan coffee dan roti nutella..
Bismillah...
^__^

26 Feb 2016

Aktiviti Mandi Manda Di Malam Hari..

Assalamualaikum uols..
Al-fatihah...amin..

This week betul-betul buzy yang amat...
Tak sempat nak belek blog kesayangan ni..
Ni nak cete aktiviti last week punya weekend..



Sabtu malam minggu mandi manda kolam dirumah wan (mertua) dengan sepupu aryan arfan..


Budak ni mula-mula takut nak join sebab semua melompat la apa la..
Takut arfan..
Last sekali dia yang tak nak naik..



Lepas mandi apa lagii..
Makan laa...hihih..

*update selaju bole..mak buzy..