28 Mei 2013

Review Breast Pad

Kali ini nak cerita pasal breast pad..biasa la sapa yang lepas bersalin atau breastfeed mesti mengalami susu melimpah ken..
Same to me..macammacam jenama aku dah try..ada yang ok dan ada yang tak ok..
Sampai satu tahap breast pad habis tak sempat nak beli aku guna pad untuk period tu je uolss..aku kerat dua..hahahah..kena cari altenatif yee...
Kalau tak habis la bra lenjun dek susu..pastu baru pi beli breast pad..

Ni ada berapa jenis breast pad yang aku pernah try..so ini hanya pendapat aku la ye..tak tau lak kat uols pernah try ok ke kenn..



Pureen ni aku beli masa warehouse sale..1 kotak besar dan 1 kotak kecil tak silap..
Harga lupa la..tapi murah sikit la dari pasaran sebab warehouse sale kan..
Bagi aku breast pad ni tak ok...bulatan dia kecik pastu cepat bocor..habis basah bra tau..
So i dont like..

 

Anakku ni RM19.90 untuk 24 pcs..butik anakku kan dah ada depan rumah aku je so senang sikit..
Tapi agak mahal la ye untuk berapa keping je..
Bagi aku breast pad ni, aku suka..bulatan yang besar dan tak bocor walaupun penuh..


Ni jenama Autumnz..aku baru beli on9 je kat Onebabyworld..
RM13.52 untuk 30 pcs..dah la murah, banyak pcs lak tu..
So far untuk beberapa hari yang aku dah guna ni, ok la tak ada la bocor buat masa ni..
Bulatan dia besar macam Anakku..

Brand Avent pun aku ada try masa beli breast pump..dia ada bagi 2 set untuk try..
Macam ok gak..tapi tak pasti la kan..sebab 2 kali je try pakai..

Tapi pilihan aku dan aku suka ialah brand Anakku..
Agakagak ada breast pad yang murah dan ok tak uols? meh la share.. 

1 ulasan:

  1. chaiyokkk!! teruskan breastfeeding ana. :) jeles.

    BalasPadam