30 Mei 2013

Akhirnya Ke Buai Juga..

Nak cete pasal baby arfan ni..
Masa dalam pantang sehingga aku cuti 2 bulan, aku memang tak ajar masuk buai dan kalau boleh memang tak nak la pakai buai..
Walaupun lepas habis pantang ada la mak aku dengan mak mertua suruh masuk buai sebab baby arfan siang jenis tido kejapkejap jee..
So kalau masuk buai tido lama sikit kan..

Cukup la abang dia seorang..aku tak mau nanti baby arfan jadi macam abang aryan dia..ada part seksa weeyy..
Kalau balik kampung la payah sikit..agakagak susah nak tido..aku biar je dia main..nanti dia dah penat sangat terus je tido sendiri..tak yah pakai buai..
Kalau kat rumah lak, nak tunggu dia penat start dia bangun tido pagi sampai pukul 5 lebih nanti baru dia tertido sendiri..tapi kalau dah tido pukul 5 lebih kitaorang tak bagi tido lama..dalam sejam ke jadi la sebab nanti kalau tido lama, malam kang pukul 2,3 pagi baru tido ko..
Tapi kalau tido hotel senang pulak tido nyer..pandai pilih tempat yee..
Sampai sekarang abang aryan masih pakai buai tau..bila malam papa akan angkat dia dengan kain buai sekali..kalau ringan tak apa..nasib la, papa dia dah biasakan macam tu...huhhh..

Bila aku dah start kerja dan hantar baby arfan ke rumah babysitter (bs), bs dia dah masuk buai..dia tanya tak apa ke? Akan aku nak kata tak boleh gak kan..
Dia cakap risau nak biar tido bawah sebab bs dia ada jaga cucu dia gak umur setahun..tapi belum boleh jalan baru meniti di sofa..pastu kata nyer lama sikit dia tido..
So untuk menjaga keselamatan anak aku dan kesian kan bs aryan kalau tido kejapkejap je kan..bs aryan pun bukan muda lagi..tua dari my mom okay..

Its okay la..redha la sekarang baby arfan dah tido buai..pastu pandai,dah tido buai sekarang dodoi macam tu je tak mau kecuali dia dah puas meragam pastu tido la..
Naknak sekarang perangai baru, sebelum tido nak meragam dulu..menguji kesabaran gak la nak bagi tido sekarang..
Malam still tak berjaga untuk mainmain ke pe ke..hanya bangun untuk susu dan tido balik..itu i like..
Cuma lepas ni nak praktis tak mau bergantung sangat la kat buai..hope menjadi la ye..

lena ye kamu tido pakai buai..gigit tau la..



8 ulasan:

  1. dulu anak saya kat umah saya masokkan buai...bila antaq taska depa ajaq tidoq kat bawah...baguslah gitu senang nak bawa pi jenjalan....now sekang bila kat umah masok buai dia taknak tido cam gayat terkejut2 angkat letak bawah terus tido.....

    BalasPadam
  2. oouhh..ye k...ni abang dia pun dah bole tido gak kat bwh nmpk nyer ni..sejak ada baby la...ni adek pulok..huhuh

    BalasPadam
  3. hahaha kita awal2 dah masuk buai x larat dok meragam ..tp sampai nusrery diaorg ajar tido bawah ..balik umah ada style tido bawah kena bertepuk sambil berzikir alahaiii anak ..sampoai skang nk cam tu ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu la kan..macam2 ragam bdk skrg ni..pandai..

      Padam
  4. mirza tak pernah tido buai......dari kecik sp besar lepak je kat bawah.....haritu ade skali saje try masuk buai adik ipar punye anak...terus mirza kaku hahaha takut ler tue.....hehehe...

    BalasPadam
    Balasan
    1. ye k,ok la tu..dia gayat la tu..hahahhh

      Padam
  5. Syiok lah tido dlm buai... anak2 sy pulak gayat... masuk buai mata terbeliak takut.. hehehe... dah semua tido atas tilam je...

    BalasPadam
  6. Huhuu..muqri pun guna buai gak. Kalu tak, susah nak tido. Tapi, nasib baik kat umah je. Kat kampung or jalan2, takpe xde buai. Kalu tak, memang jenuh ek.

    BalasPadam