27 Jun 2012

Aryan Nak Makan Tuti Futi

Semalam papa mc, tak sihat dengan batuk sekali..
So semalam banyak la masa aryan dengan papa..
Pastu aku balik keje lambat sikit..papa ambil aryan awal kat umah bs dia..
Kalau weekday agak terhad masa papa dengan aryan..
Mana tak nyer, pergi keje pukul 7 am, balik keje pukul 11 pm..
Pergi keje tak nampak matahari, balik keje pun tak nampak matahari..



Pastu malam tadi bawa aryan jalanjalan kat area shah alam..
Sampai je kat laman seri sek 13 tu, aryan dah tunjuk tangan dia ke satu arah, sambil berkata 'nak..nak..'
Rupa nyer nak makan tuti futi lor...
Barubaru ni, macam tu gak dah lalu depan kedai dia, baru tunjuk kata nak..tak ada la patah balik..
Yang ni sempat la, sebelum simpang masuk dia dah tunjuk kata nak..
Terus papa masuk laman seri tu..kesian lak..lagi pun beday boy yang ke 23 bulan kan..so celeb makan tuti futi..


Suka dia dapat makan..siap tarik cup tu depan dia lagi..
Mama terpaksa pegang, kang jatuh cup tu.. sudah lebur duit..


Tengok sampai macam tu sekali makan nyer..
Kalau ye pun suka sangat aryan oii, jangan la sampai macam tu..malu mama tau..


Papa yang kureng sihat, tapi demi anak sanggup je ye..
Papa pun makan sikit je...


Aku yang selekeh dengan cermin mata skema..bajet pusingpusing je..tak ada nak turun dari kereta..
So tibai la shirt puteri umno, seluar legging pink dan sandal vincci yang dah buruk..
Tibatiba masuk dalam tuti futi tu de satu group, 3 awek..
Pandang aku semacam je..terus rasa segan giler..
Eh, peduli la..bukan bogel pun..

So puas hati budak cinonet tu dapat makan tuti futi..
Yang tak puas hati, sederet tu de kedai macam 7E tu..pe name tah, lupa lak..
Papa masuk beli air mineral, aryan nampak belon dan kipas pusingpusing tu..
Terus nak..papa tak beli la..nanti kang kejap je pastu rosak dan meletop..
Dia punya mengamuk ko..sampai tak nak masuk kereta..
Separuh jalan menangis dalam kereta..
Lepas tu pujuk baru dia ok..

Pastu terus balik rumah tapau mee hailam dengan fresh orange lak untuk supper...
+_____________________+

2 ulasan:

  1. sama je anak kita ye..pantang nampak nak aje..adam tu kalu bole tiap2 hari dok sebut botti botti

    BalasPadam
  2. mama aryan: ye k...hihihihih...

    BalasPadam