10 Jun 2011

Berkira-kira........

Sana sini tengok orang buat beday party....

kebanyakan nyer semua nak sambut beday yang pertama...

tak ketinggalan untuk aryan juga...

next month Putera Myrza Aryan genap la setahun...

dan aku sekrang tengah berkira-kira mahu buat beday party dia next month or after raya..

sebab banyak faktor yang perlu di ambil kira..
beday aryan jatuh pada hari isnin persamaan 25 July 2011..

kalau aku buat sehari sebelum 24hb tu,aku dengan papa belum gaji lagi..so macam tak syok la nak buat..

kalau nak buat sabtu or ahad depan (30 or 31hb), dah la 1hb tu dah start puasa...ada ke orang nak datang..entah-entah sibuk buat persiapan untuk sambut puasa kot..

dan part paling penting ialah money...sebab pe aku kata money..

koorang pikir dah la nak buat persiapan untuk raya, duit raya lagi..kalau balik kampung lagi memerlukan duit nantikan..

aku dengan papa dah arr masing2 tungah tunggu ada ke tidak Boo untuk raya nanti...paham ke tak boo tu pe,bonus laa..

andai kami tidak dapat boo...so kang buat beday party lagi...sambut raya lagi...semua memerlukan perbelanjaan yang besar..nak harap kan gaji yang dah ditolak ini itu pe la yang tinggal kan..

kalau nak buat secara kecil-kecilan..sekurang-kurang nyer habis jugak dalam RM100++ kot...

eeemmmm ^_O so macam mana ni.....

tapi jangan risau aryan,mama tetap akan buat beday party untuk sayang mama ni

just wait ok sayang...


*tapi dalam otak ni dah macam2 plan or decoration nak buat...

1 ulasan:

  1. janagan lupa jemput aunty ngan cha tau aryan

    BalasPadam