25 Nov 2015

#Anahappyplanner

Assalammualaikum uols..
Ok harini tak buzy sangat..keje banyak dah settle..
So bole la sambung cete pasal planner..
Sekarang aku dan start giler nak deco planner ni..
Sapa kalau yang follow blog aku ni..mesti tau aku jenis yang suka deco benda-benda comel ni kan..
Macam deco romper untuk baby newborn, diy untuk beday party, deco bento...tu pon dah lama stop..sebab tak sempat nak deco pagi-pagi sekarang ni..ok next year kite berbento semula..insha Allah..

Mungkin ada yang sekali tengok, apa la, macam budak-budak..'whatever' *tangankatbahu..matakeatas..
Tapi kalau dah minat, apa pon bole..
Planner ni macam diary jugak la..tapi macam aku punya planner ni jenis tulis yang simple je..macam note gitu..
Tak ada nak karang panjang-panjang..pastu lebih nyer deco untuk nampak menarik dan cantik walaupon kosong tak ada note apa-apa..

Bak kata sifu fie shah..basic yang perlu ada untuk planner adalah:
1-Planner
2-Pen
3-Washi tape
4-Sticker
5-Sticky note


HappyPlaner
Ni adalah planner aku..
Aku pilih Mambi Create 365 The Happy Planner..
Planner ada banyak jenis..Color Crush la..filofax la..kikkikplanner la..harga setiap planner pon tak sama..ada yang murah dan ada yang terkejut mak tengok harga nyer..hahaha
Akupon tak habis lagi kaji pasal planner ni..

Pen
Mesti la kena ada pen..kalau tak macam mana nak menulis ken..
Nak nampak cantik beli la gel pen color-color macam gini..

WashiTape
Dan paling giler asyik nak beli adalah washi tape ni..
Washi tape ni pon ada jenis fabric la..mesti pilih yang tulis masking tapes..
Kalau tak nak beli roll macam ni..beli pakai meter pon bole..ada jual 1 meter RM1..so boleh la beli 3,4 jenis design..tengok je kat ig #planneraddictmalaysia..banyak dekat situ orang jual washi tape..

Sticker
Ni pon syiok gak nak membeli..sticker..
Ikut suka la nak beli design sticker yang macam mana..














StickyNote
Ni pulak sticky note.. sticky note pon comey-comey semua nyer..
Geram je tengok..

Then bila ada duit lebih bole la tambah aksesori lain..
Seperti journal card...clear stamp..macam-macam lagi la..
Kalau nak beli barang berkaitan dengan palnner, koorang pergi je Daiso or Mr Diy..
Banyak kati situ item yang koorang bole beli..silap haribulan bole rabak gak poket..hahah..

Aku dah start deco planner tapi simple je pulak rasa..maybe tak ada tambahan aksesori lain kan..
Kalau sapa-sapa dah berkenan nak ada planner or nak tengok deco planner ni..
Pergi kat ig #planneraddictmalaysia ...... #planneraddict ......

1 ulasan:

  1. Baru tahu, ada je juga yg planner addict ye. Good luck TF!

    BalasPadam