2 Mei 2014

Egg Benedict



Ni nak share resepi simple and easy..
Haritu ada orang post kat group bento di fb..
Molek sangat untuk anakanak ni..
Kalau ikut resepi original nyer, tengah tu diaorang pecahkan telur..macam telur mata kerbau tu..
Tapi ni dah diolah lain sikit..aku bab telur caircair ni tak leh telan..so sorry la..

So tengah bahanbahan semua ada..chhesedar pun ada kat dalam peti ais gak..
Terus buat hari sabtu baru ni..

Bahanbahan:

6 keping roti
2 biji telur
1/2 cawan susu
2 btg sosej/udang/isi ketam atau apa-apa saja utk inti
Lada dan garam secukup rasa
Cheese utk topping.

Letakkan sekeping roti ke dalam pan muffin. Bancuh susu dan telur. Masukkan inti, sosej, tuang ke dalam roti dan tabur cheese. Bakar suhu 170 selama 20 ke 30 min atau sampai masak

*note: suhu dan timer bergantung pada oven masing-masing ya

Okay hapy weekend uols..nak balik dah..bye..
posted from Bloggeroid

Tiada ulasan:

Catat Ulasan