5 Jun 2013

3/6/2013 - Genap 3 Bulan, Demam Campak Pulak..

Kelam kabut + serabut pagi ni..habis bekal aku, biskut + maggie + keropok nk makan kat opis tertinggal..
Lupakan la segala benda yang buat serabut kepala...ni nak cete pasal baby arfan..

Hari sabtu haritu dia demam, chek suhu 38.4..so lepas magrib bawa dia pi klinik..then doc bagi ubat demam..
Hari ahad, panas dia dah kureng sikit..hari isnin aku el sebab babysitter balik kampung sampai hari rabu..so ingat isnin je aku nak el,pastu nak mintak tolong mak mertua jaga hari selasa je..rabu mintak papa tolong lak jaga..
 

Sekali pagi isnin lepas mandikan baby arfan, perasan badan dia penuh bijibiji merah..
Sebelum ni perasan, tapi aku ingat ruam..sebab kan sekarang cuaca panas..
Tengok lain macam je, cakap dengan ma (my mom) "ni badan baby penuh bijibiji merah ni, kena campak ke ma?" Ma suruh tengok tapak kai dia, then tengok ada gak bijibiji tu..so ma kata ye la kot..
Terus call papa bagi tau..lepas lunch terus papa balik..ambil cuti 1/2day.


Datang balik klinik haritu, klinik kat depan rumah je..Poliklinik Dinar..
So doc kata demam campak..doc bagi calamine lotion untuk sapu kat seluruh badan..
Tapi bukan campak macam orang tua tu, yang besarbesar tu..ni halus..tanya kat geng blogger diaorang kata, campak pasir..


Baby arfan dengan papa..papa dengan baju keje nyer..
Nasib baik baby arfan merengek macam tu je kat klinik..tak ada melalak sakan..


Kesian sayang mama ni yeee..
Last month 3/5, genap 2 bulan kena admitt sebab lung infection..
Now 3/6, genap 3 bulan kena demam campak lak..
Besar dugaan untuk baby arfan..sabar ye sayang..mungkin ada hikmah disebalik semua yang terjadi..


Paling tak tentu arah kalau baby menangis jee..dah tukar diaper, dah bagi susu, dah pujuk..semua tak jalan..
Tu yang buat aku risau je dan sedih :((




Ni lepas merengek dan lepas sapu calamine lotion..dia rasa gatalgatal kot..pastu bila angkat je dia nangis..atok kata dia rasa sakit badan kot..macam lenguhlenguh sebab campak tu..
Cepatcepat sapu, masuk buai terus tido..
Semoga sayang mama ni cepat sembuh yee..luv u...



1 ulasan:

  1. alahai siannya baby arfan..moga cepat sembuh ye

    BalasPadam