10 Jun 2015

Last Day Di Melaka

Moh ler sambung entri terakhir di melaka ni..
Kemain lama nak habiskan cete nyer pon..

Pagi-pagi aryan dah ajak nak mandi kolam..
Cakap dengan dia tak payah la, lain kali la sebab risau lambat check out pulok..
Dia tetap nak mandi gak..


Ok la, kasi can bawa dia turun mandi cepat..
Cuaca pagi lagi la sejuk..budak ni darah apa ni..tak reti sejuk..aish...


Arfan tak yah mandi la..cuaca sejuk..selesema pon tak berapa baik lagi..
Dia pon tak heran nak mandi..tau kot sejuk..


Papa pon tak mandi..dia pon cakap sejuk la nak mandi..


Aku pon tak kuasa nak mandi..just jadi mandor tengok aryan je sambil snap picca dia.
Weols tak kasi dia mandi lama-lama pon..pastu ajak naik atas tukar baju dah sebab nak check out..

Settle sume dah jom check out kang lagi lambat kena charges..
Masa nak tunggu lift ni la lebam giler okay..asyik full jee..dari tingkat atas sampai je tingkat 17 or 18 dah tulis kat atas full..
Yang aku tingkat 15 lebam nak tunggu..last sekali dia tak tulis full tapi bila pintu buka nampak la penuh tapi papa ko dah tak tahan nak menunggu..sumbat gak masuk..nasib baik muat..itu pon weols dah check out lambat tu..

Settle check out masa nak keluar parking si arfan mengamuk pastu bagi susu dia mintak bantal busuk dia..dia seorang je ada bantal busuk..aryan dulu tak ada perangai macam ni..
Sekali cari bantal dia tak ada..ok sah tertinggal kat hotel..masuk balik parking, terus papa naik cari bantal..nasib baik ada nak..kalau cleaner dah buang nasib ko la..

Percubaan memakai tudung empat segi ala satin..okay macam failed je aku pakai..i is tak reti..
Dah tengahari kan terus la cari tempat makan..papa pergi asam pedas hajah mona..mak aii ramai orang kena tunggu turn..
So pi cari asam pedas claypot lak...tapi tutup pulok..
Berpusing-pusing la mencari restoran yang menyediakan nasi..banyak tutup la tengahari..pastu yang banyak open kedai cina..



Last sekali nampak fast food mcd..beli je la dulu untuk anak-anak..aryan pon dah mintak nasi lapar..
Aku siap call kawan alam maya lagi yang duduk melaka..so dia kata kedai nasi yang banyak jalan nak ke klebang laa..
So terus la pi klebang, singgah la makan nasi kat sana..pastu aku nak la beli coconut shake klebang..sekali mak aiii panjang giler orang beratur..papa pon dah cakap tengok ramai tu berapa jam lak nak tunggu..ok la, mak mengalah tak yah la beli..sob..sob..
Ye la kan cuti panjang, ramai la bercuti kat melaka ni..



Sebelum pergi pantai klebang nampak sign board muzium kapal selam ni..
Alang-alang dah sampai moh le singgah..
Masuk bayar ye bukan free..tapi tak mahal berapa ringgit je pon..


Okay anak-anak tak beri kerjasama lansung dengan mama..




Dengan papa sorang je okay..

Lepas tu terus melepak pantai klebang...
Bagi budak-budak ni main belon pastu siap naik kuda okay..
Time tu tak sempat snap sebab aku dalam kete, papa yang bawa budak-budak tu naik..
Mula-mula okay, pastu takut dah..


Dah puas melepak kat pantai klebang, petang tu gerak balik p.j dah..
Otw balik hujan pulok..anak-anak dah lunyai..
Picca pon tak banyak kali ni sebab papa tak bawa kamera gabak dia..ni sume pakai hp je..

Ok lepas ni kita boleh try hotel bayau lagoon pulok..
Tengok macam best sebab ada waterpark..


1 ulasan:

  1. seronoknya,,,
    plan next year klo ade rzki nk ke melaka

    BalasPadam