24 Nov 2014

Karnival Upin Ipin & Ultraman, PICC

Assalammualaikum uols..
Monday blues weii..ah ko na, semedang monday blues..

Weekend baru ni kan havoq pasal Karnival Upin Ipin kat PICC..Pastu MAHA kat Serdang..
Lumba kereta kat Putrajaya..
Aku just pi Karnival Upin Ipin kat PICC tu je..


Asyik iklan je kat tv pasal karnival ni..
Si aryan pon asyik la cakap 'nak pergi putrajaya'..tiap kali iklan tu kuar, itu jugak dia cakap..
So ko rasa macam kesian lak pulok kalau tak bawa ken..



Kitaorang pergi hari sabtu dalam pukul 1 lebih baru gerak dari rumah..
Budak tengah tu, tengah excited...


Alolo, anje mama sorang ni..
Peluk pillow baru..hihih..


Dah nak dekat sampai Putrajaya, masingmasing tido pulak..
Peluk pillow baru ye masingmasing..

Sekali sampai kat area jambatan sebelum PICC dah jem giler..
Time tu pulok minyak kete dah rentung..dah la jalan dia tutup pakai kon..
Papa selamba pergi jumpa polis trafik kata nak pancung jalan ke sebelah sana..
Polis tu tanya kenapa la siap tengok meter minyak takut papa kelentong..
Pastu dia tengok betul minyak dah tak ada..dia buka la laluan kon tu..
Bila dah pancung ke jalan lain..tak ada la sangkut dalam jem lama sangat..
Nasib baik anakanak tengah tido..

Pastu call kakak ipar tanya stesen minyak dekat kat mana..yang dekat kat presint berapa tah..
Papa kata tak pe la, bole lagi ni..ingat nak parking kat bawah rumah kakak ipar je..sebab rumah dia depan picc tu..
Masa jalan nak masuk rumah dia, kiri kanan jalan tu ada kosong..so parking kat situ je..
Hujan la pulok, tunggu dalam kete dulu..nasib hujan sekejap je pon..
Ingat nak kendong je arfan, pastu pikir nak kena naik bukit PICC tu..kang sampai atas bongkok tiga lak laki aku..terus decide letak dalam stroller..bole la letak bag susu dia sekali..

Dari parking sampai atas, jauh tak jauh sangat la..penat pon tak ada penat giler kot..
Masih ok lagi la masingmasing bernafas..hahaha...


Sekali masuk dalam PICC tu..mak aii, ramai nyer manusia...
1st time pergi karnival upin ipin ni kan..pastu lak stage nyer kat dalam dewan..
Pastu ada lak gerai kecikkecik lagi dalam tu..jadi macam tin sardin dah kat dalam tu..
Nasib kami sampai dalam tu tak lama, maskot upin ipin ada kat stage..dapat la aryan tengok..

Time ni maskot upin ipin dah ada atas tu..tapi tengah buat announcement anak hilang..
Ada 2 orang budak kat atas tu hilang dari mak bapa diaorang..ada sorang tu, dari pagi tadi hilang..
Ce koorang bayangkan..adoii, bahaya sungguh la aik...
Kalau anak yang jenis tak reti duduk diam..yang berlari sana sini tak makan saman..better uols tak payah pergi la..kejap lagi anak ke mana..upin ipin ke mana..


Aryan nasib behave dalam tu..kalau tak tentu arah memang aku pon blah dari situ..
Masih dah nak keluar dari dalam dewan stage tu..ultraman pulok dah..
Dah aryan menjerit nak tengok ultraman kat depan..time tu dah macam apa tah kat dalam dewan tu..
Aku dah tak larat..arfan pon dah boring kot duduk dalam stroller lama sangat..dia nak turun..
Suruh la papa bawa kejap aryan tengok kat depan tu..dapat tengok sekejap je, sebab papa pon tak larat dah..ramai sangat orang..


Time ni tengah tunggu abang aryan jap..
Kasut pon asyik tertanggal je..lastlast tak payah pakai kasut la arfan oii..


Nak snap picca dengan maskot upin ipin memang tak dapat la kot..
So snap je la kat sini ye aryan..
Ingat nak gak beli topi ke anak patung ke upin ipin..tapi aku dah tak nampak kat mana gerai nyer pon..
Sudah beli beg biskut julie tu kat luar je..

So kesimpulan nyer, karnival ni biasa je..sebagai ibu bapa aku nak gak memenuhi impian anakanakkan..
Bila tengok anakanak happy, hilang la sikit rasa penat tu..
Better lepas ni, pihak panganjur buat dalam stadium ke..kawasan yang besar..yang banyak ruang..senang sikit nak bernafas..muahaha..



3 ulasan:

  1. akak memang tak pergi la kalau dgn budak bertiga ni...mau pengsan akak dibuatnya,anak2 akak yg hero berdua tu,bole tahan aktifnya..kang apapon tak boleh

    BalasPadam
  2. Ramai y kata karnival ni x segah y dulu tu n biasa2 je. Tp bg anak klo leh jumpa maskot/karekter tu dh happy sgt kan

    BalasPadam
  3. Dgr terlalu jammed karnival nie

    BalasPadam