16 Dis 2013

Mari Berlibur Di Gold Coast Theme Park

Asslammualaikum uolss..

Ni nak bercerita pasal percutian pendek we ols pada 6 & 7 Dec 2013 di Gold Coast Morib..
Ni plan last minit hari senin baru kelam kabut nak booking hotel.ikutkan nak g hari sabtu balik ahad.tapi semua full,almaklum ar cuti sekolah.
Pastu papa pun menghabiskan cuti tahunan dia dari khamis sampai senin..so tengok jumaat masih boleh booking...terus la booking..

Otw pergi..lepas papa sembahyang jumaat baru gerak..



Baby kenapa pipi tu kemam makanan..hahaahh..
Lepas tu menguap ngantuk tapi kemain payah nak tido dalam kete..



Alolo abang aryan anje nye tu..

Singgah jap cari pelampung untuk kiddos..



Dah sampai hotel baru nak tido dua beradik ni tau..
Tak pe kasi can tido dulu sementara papa g check in..



Yeeey, kami dah sampai...




Toilet dia tu tak tahan..naknak tang jacuzi tu..
Weeeyyy....



Weols sampai lewat sebab tersesat ke Gold Coast Palm Tree Bagan Lalang..
Sudah nyer sampai hotel pukul 4.30 ptg..
Dalam kete asyik berdoa  'jangan hujan..jangan hujan' kang hujan macam mana nak berendam..





See aryan dah tak sabar nak berendam weii..
Pe lagi papa pun suruh cepatcepat tukar baju sebab dah petang kang  takut tak dapat nak berendam lama..

Jom kita mandi-manda..




See budak kecek tu macam terror jee..




Pandang sini sayang...
Suka tau dia dapar berendam..sampai mengigil uols...


Paling happy dah pasti nyer abang aryan..
Suka giler dia..dari pakai pelampung sendiri sampai pakai pelampung baby..
Pastu berani dia nak pergi jauhjauh seorang diri..menjerit saja aku..


Mama tak mandi sangat pun..tengok diaorang je lebih..risau..
Yang mandi lebih ofcos papa la..mentangmentang tahu berenang..eksyen!



Mama berendam macam gitu je..rambut kat dalam pun tak basah..huhuh..
Pastu dah nak petang, arfan pun dah mengigil sejuk ajak papa dan abang aryan naik atas..

Lepas magrib siapsiap pulok nak pi dinner..



Jom pi makan...


Weols pergi makan kat Pantai Morib je..
Tak jauh dari hotel pun..makan pun biasabiasa jee..



Tapi yang pasti dapat makan dengan tenang dan kenyang sebab budak ni tido..heheheh..
Penat berendam la katakan...
Dah habis makan baru dia bangun..memang kena bangunkan kang pukul berapa lak dia nak tido..



Lepas makan lepak tepi pantai jap pastu aryan sempat pau papa dia mainan aeroplane dan belikan baby gak mainan..
Pastu terus balik hotel..malam kat sana tak ada tempat menarik nak pergi pun..
Budak tecik ni sibuk main pelampung dia..nak mandi kolam lagi ke dik..
Nasib malam tu dia tak susah nak tido..abang aryan pun sama..good anakanak mama yee..lain kali boleh pergi bercuti lagi..

To be continue la hari ke dua ye..
Sebab picca tak letak watermark lagi..lenguh tangan sudah..
 
posted from Bloggeroid

4 ulasan:

  1. seronok dapat berendam ye..best3

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe..bdk2 la sonok..tp bapak diaorg pn over sonok..hahah

      Padam
  2. rumah family aku kat banting tu dekat dengan morib. gold coast ni dah femes dan sekarang. kawasan sekeliling pun dah cantik. maybe aku orang banting so tak ada hati sangat nak pergi situ. sbb kalau balik banting pun kadang2 bawak raina lepak pantai morib. kalau ko bagitahu aku ke gold coast hari tu leh lah jumpa if masa tu aku kat banting rumah family. hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. biasa arr nurul..dia klu dekat dgn umah..kemaruk nk g tu xde sngt..hahaha..
      ye k nurul, klu tau leh jmpa mak buyong ni..tp ni plan last mnit..tahu hubby ct..kelam kabut plan nk brct dn booking..hehehe..
      tak pun nti bby kuar ke de masa aku g melawat ye..insyaallah..

      Padam