10 Dis 2013

BentoArfan#3: Resepi Puding Kastad Susu


Bento arfan untuk harini..simple je..masih mengumpul barangbarang lagi dan masih belajar lagi..
Tapi yang pasti box baru..melody pick baru dan resepi dessert baru untuk arfan.
Bubur nasi sweet potato bersama ikan bilis, biskut milna flavor orange dan dessert puding kastad susu.. 

Resepi Puding Kastad Susu

Bahan: Setengah cawan tepung kastad + 1 cawan air + Susu Ibu/Susu formula (uols boleh agakagak je semua ni)

Resepi: Bancuhkan tepung kastad + air + susu.
Panaskan di atas api yang kecil dan kacau sentiasa. Best makan masa minum petang si kecil..

Ni memang sesuai untuk bayi berusia 9 bulan ke atas la..sebab tak keras sangat dan tak lembik sangat..
Tapi yang pasti no sugar okay..


3 ulasan:

  1. Dah try buat dah .. tapi tambah gula . memang sedapppp , tapi yg malasnye nak basuh tu melekat ..

    BalasPadam
  2. Masa nk mkn sy tmbh madu skit

    BalasPadam
  3. Kalau guna susu ibu boleh panaskan atas dapur ke?

    BalasPadam