8 Sep 2014

Tadika Oohh Tadika

Assalammualaikum uolss..
Monday blues sangat harini sampai overslept ahh...
.

Nampak tak tajuk kat atas tu...sebagai mak aku dah pening kepala nak pikir hantar tadika mana untuk anak sulung aku tu..si aryan..
Pening sebab aryan mak pak mertua aku yang jaga..so aku kena ambil kira setiap aspek..
Tak kisah la tadika swasta or kerajaan..
Kalau boleh tak mahu tadika yang jauh..yang akan menyusahkan bapa mertua aku nak hantar or ambil nanti..
Dan yuran nyer yang mampu bayar..

Setakat ni tadika dalam list aku adalah Tadika Kemas, Tadika Perpaduan, PASTI, Lilttle Calips & Tadika Anggerik..
Tapi so bad Tadika Perpaduan dah keluar dari list sebab dah full...tu tadika yang dekat dengan rumah mertua aku..
So sekarang masih lagi dalam proses survey dan riki..supaya tak terlambat untuk mendaftar untuk Tahun 2015..

Kesimpulannya, tadika mahal atau murah yang penting anakanak selesa nak belajar..dan tak semestinyer yang mahal itu bagus dan yang murah itu tak bagus yee...
Aku pun tak ada la nak push kawkaw anakanak aku..setiap kanakkanak mempunyai tahap kecerdasan yang berbezabeza..
Dia rajin nak pi school..dia rajin nak belajar dalam usia 5 tahun ni pun dah syukur alhamdulillah..


Nak pi school dah anak mama seorang ni..dah besar rupa nyer..
Jangan hari pertama hantar pi school, omak nyer yang ni nangis sudah..muahaha..

Aryan ku sayang..
Mama dan papa akan cuba buat yang terbaik untuk aryan setakat mana yang kami mampu ye..
Aryan nanti belajar rajinrajin yee..jangan noty kat school okay..
Nanti bila besar aryan kena ingat jasa mama dengan papa tau..
Mama papa sayang aryan...




5 ulasan:

  1. Tadika pasti.pun ok jgk..kita dulu asal nk htr kyra ke PASTI tp masa tu xde lg..x lama tu kyra msk LC baru ada pasti

    BalasPadam
  2. Salam. Hee sudah membesar aryan.

    BalasPadam
  3. betul tu..yang mahal tak semestinya bagus..depends on anak2 jugak..
    dah dua anak pegi tadika islam private.. tahon ni yang kecik daftar PASTI ajer la..
    dah siap booking... lambat kang melepas plak..

    BalasPadam
  4. Assalamualaikum..

    Aryan ni sebaya Naim rupanya.. memang kena servey betul2 sebelum masukkan anak ke tadika. kalau ada kenalan yang sekolah kat situ anaknya, lagi elok kita tanya apa pendapat dia, lagi ok..

    BalasPadam
  5. eh, anak kita sebaya lah rupanya yer.. hihii

    BalasPadam