25 Ogo 2014

Aryan 4th Birthday Party # Diy

Assalammualaikum uols..
Monday blues ke...next week no monday blues ye..
Muahaha..
Entri kalini nak cete pasal deco or diy birthday aryan haritu...

Invitation Birthday Card


Aku just goggle cari templated yang berkaintan dengan aeroplane..
Pastu edit kat picmonkey..taip detail dan letak pica aryan..
Settle..

Pastu save pica  then email kat email sendiri..
Invite sume melalui wasap dengan send pica invitation tu je..
Kat fb pun invite macam tu gak..
Sonang kan..

Aeroplane Cake


Props aeroplane kat kek tu pun goggle kat tenet..
Tinggal print and cute je..

Kek order kat myracupcakes di fb ye..

Banner


Banner lak buat kat word je..
Pastu taip ARYAN IS 4..then cut..
Beli bunting polkadot biru tu kat kedai RM2 je..
Tinggal lekat huruf tu then gantung..

Pastu suruh my sister buat kan bentuk awan..dia terror bab lukisan..
Kalau aku hancur...pastu buat 4 bentuk awan lekat setiap penjuru banner tu..

Props


Props untuk mengedik pun diy sendiri..
Cut dan tampal...

Label Food


Mini chalk board tu beli kat paperlanternnboxes kat ig ye..
Malas dah nak buat label food..
Pastu just lekat aeroplane tu je kat batang chalk board tu..

Label For Door Gift


Pastu label untuk door gift aku pakai templated yang sama dengan invitation card tu..
Just tukar sikit je perkataan tu..lekat kat word banyakbanyak..
Pastu print kat A4 biasa..tapi kalini aku mintak opismate tolong print kat atas paper berkilat tu..
So nampak cantik sikit..


Door gift untuk kids aku bagi botol air je..
Label tu ikat reben dekat botol sudah..
Botol air tu sebotol RM1 aku dapat..
Beli kat area rumah je..tak dan nak gi gm klang sana..

So tu serba sedikit pasal diy untuk beday aryan..
Tibatiba terpikir dah tema apa untuk arfan pulok..
Hahaha..over mak ko ni...

4 ulasan:

  1. Assalamualaikum kak, wahh bestnya birthday Aryan. jeles kita tengok, sweet je themed aeroplane dia. ni boleh jadi rujukan sheila masa Adam dah 1 tahun nanti. hihihiii

    BalasPadam
  2. Balasan
    1. botol tu beli kt kedai RM2 je..pi cari..hihih..

      Padam