20 Jan 2014

BentoArfan#14: Bubur Nasi Labu Tofu

Assalammualaikum uols..
Sejak berbento ni monday blues agak kurang sikit..
Bila dah addict dengan bento ni, bila bangun pagi jadi semangat sikit..*sikit je la..bahahaha

So sekarang harap maaf la if banyak up pasal bento..
Eh, dah blog aku ken..hahaha..ye la,akan aku nak buka 1 blog lagi untuk bento..
Belum tahap sampai kesitu lagi..yang blog nan 1 ni pun kadang nak update tapi masa tak ada..eemm..



So bento arfan untuk harini yang ke no 14..
Menu ialah bubur nasi labu tofu, hotdog dan apple..
Kali no kita try tofu pulok ye...

Resepi bubur nasi labu tofu:

- Nasi dalam segenggam, puri labu dan sedikit tofu lembut..
- Masak nasi sehingga menjadi lembut, bila hampir masak campurkan puri labu dan tofu..
- Selepas siap masak, lenyak/blander  bubur nasi tu..




posted from Bloggeroid

2 ulasan:

  1. Balasan
    1. lor serius ke..ku ingat main2..ni beli kt daiso paradigm..if kita pergi kita belikan ye..
      tnggu hujung bln ke..hahaha

      Padam