20 Sep 2012

16 Weeks

Assalammualaikum peeps...

Hari ini dalam keadaan tidak sihat la..
Semalam mc, hari baru start keje for this week..
Demam selsema..petang batuk lak datang..huhuhuh..
Semalam 1 hari suntuk aku melepek je..betulbetul lemah longlai aku dibuatnyer..
Aryan pun tak terlayan aku..sekejap anak buah aku layan, sekejap kang abah layan..pastu petang along balik, long lak layan..pastu dia buat sepah mainan dia ma tolong kemas..
Thanx la to my family yee..

Dalam keadaan baru permulaan pregy ni, tak semua ubat boleh telan..
Doc tak syiorkan sebab takut efec kat baby..so aku pun takutkan..
Yang paling tak tahan, batuk..pas batuk dia naik kat kepala..sakit ko..pastu mengah macam ko lari satu padang lepas batuk tu..ni pun suara dah lain je..
Nak buat macam mana, dugaan ibu mengandung..so tahan je la ni..

Hari ini kalau ikut kiraan doc, dah 16 weeks aku pregy..
Tapi kalau ikut lepas seminggu period, 15 weeks..
Tak kisah la +- 1 week je pun..janji baby lat dalam sihat hendak nyer..

Aku belum start chekup lagi..awal bulan ni baru nak gi..
Almaklum ar, nak chekup kat KK je..so malas nak pi awalawal..
Aryan dulu pun, 3 bulan lebih nak masuk 4 baru start chekup..
Yang ni biar 4 bulan dulu la..tapi aku gi gak chekup kat klinik swasta..
Scan dah 2x la setakat ini..ubat sume aku makan sekarang ni..
Cuma belum chek secara detail lagi la..entah berapa lak berat aku sekarang ek..
huhuhuhuh..

Meh kali ni 1st time nak tunjuk perut for 2nd pregy ni..
Ni picca hari sabtu baru ni..pi jalanjalan...
Kalau ikutkan time ni lebih kureng 15w laa..



Picca dari sisi dan dari atas..kuikuikui...
Aku rasa perut aku kali ni macam cepat besar jee..
Ni belum makan lagi...kalau lepas makan dah macam 6m aku tengok..hihihi..

Meh tengok full body lak..ahakkkkss



Comey nyer perut tu aku tengok..hahahah..
Pregy kali ni suka lak pakai dress..time aryan dulu nan ado...
Ni pun rasa nak beli lagi..2,3 dress...selesa sikit..hihih..
Tu je la cete pregy untuk kali ini..

Ok la, badan tak sihat..nak bebel panjangpajang pun tak ada mood..
Taaaaa............



5 ulasan:

  1. eh eh kita samalah saya dah 5 bulan,sakit kepala memanjang mungkin penat kot...mana nak layan keje,suami,anak anak juga rumahtangga....namun itulah pengorbanan kita sebagai isteri...

    BalasPadam
  2. agak2 baby girl kot ana..best2

    BalasPadam
  3. lienda: ouh ye k same...hihih..
    eemm, ye kot...

    mama aryan: knp akak kt bb gurl?pe yg menampakkan bb gurl...huhuhh

    BalasPadam
  4. comel je dh nmpk bby bumps..huhu

    BalasPadam
  5. hai ana..semoga cepat sihat yer..biasa ar klu bwk perut nie mcm2 dugaan.
    hehehehe..chomel jer perut tu..

    BalasPadam